Pickleball

Drop in en speel pickleball bij De Spatter!

Met ondersteuning van o.a. het Sportakkoord Wormer start tennisvereniging de Spatter vanaf maandag 2 september 2024 met pickleball in de Sporthal van Wormer.

Wat is pickleball?
Pickleball is een wereldwijd snelgroeiende, dynamische racketsport, afkomstig uit de USA. Het is een combinatie van tennis, badminton en tafeltennis, waardoor het gemakkelijk te leren is voor beginners, maar toch uitdagend genoeg is voor ervaren spelers.

Het succes van pickleball in Amerika is enorm gegroeid vanwege de laagdrempeligheid en de sociale aspecten. Het is een spel dat gemakkelijk te leren is en geschikt is voor alle leeftijden en niveaus.

Hoewel de groei van pickleball in Nederland niet zo snel is als in sommige andere landen, zoals de Verenigde Staten, heeft het de afgelopen jaren wel aanzienlijke vooruitgang geboekt. Pickleball wordt steeds populairder in Nederland, vooral onder mensen die op zoek zijn naar een leuke en sociale sportieve activiteit.Er zijn steeds meer clubs en verenigingen die pickleball aanbieden, en er worden regelmatig toernooien en evenementen georganiseerd om de sport te promoten. Met de toenemende bekendheid en beschikbaarheid van faciliteiten voor pickleball, wordt verwacht dat de populariteit ervan in Nederland blijft groeien.

Sociaal gezien is pickleball een leuk spel omdat het vaak in dubbelspel wordt gespeeld, waardoor het een gezellige en interactieve sfeer bevordert. Het bevordert ook teamwork en sociale interactie tussen spelers, zeker ook omdat je tijdens het vrij spelen met je medespelers en tegenstanders rouleert.  

Pickleball is toegankelijk voor alle leeftijden omdat de snelheid van het spel kan worden aangepast aan het niveau van de spelers, de baan relatief klein is en de regels eenvoudig zijn. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel jongeren als ouderen die op zoek zijn naar een leuke en actieve bezigheid.

Kijk hier voor een korte introductie met uitleg van de belangrijkste regels.
 
Waar en Wanneer?· 

Wanneer: Elke maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur (behalve op officiële feestdagen en de laatste 3 weken van de zomervakantie).· 
Voor wie? Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.
Waar: in de tennishal van Sporthal Wormer, Spatterstraat 21 in Wormer.
Daarna is er een mogelijkheid tot nazitten in de kantine van T.V. de Spatter, Spatterstraat 17 in Wormer, dit is gelegen naast de sporthal.
Kosten: meld je via dit formulier aan, dan is de eerste keer gratis! Daarna slechts € 5,- per keer.
Voor leden van T.V. de Spatter is deelname gratis.

Meer informatie: 

[email protected]

of 06-14250585

Kom langs en doe gezellig mee!